Katalog proizvoda

pekom_logo


Vaš zdravi izvor energije

Moderno vrijeme nameće nam određeni način života – tempo je brži nego ikad prije, stres i manjak slobodnog vremena naša su svakodnevica.

Hraniti se zdravo postaje sve veći izazov. Osnovu naše dnevne prehrane trebaju sačinjavati žitarice i proizvodi od žitarica kao važan izvor energije za ljudski organizam. Žitarice su nepresušan izvor kompleksnih ugljikohidrata, vitamina, minerala, imaju nizak sadržaj kolesterola, bogate su esencijalnim masnim kiselinama, a zbog visokog sadržaja vlakana povoljno utječu na probavu, detoksikaciju i izmjenu tvari u organizmu.

Naša vizija je proizvoditi proizvode najviše kvalitete zbog čega veliki dio naših proizvoda proizvodimo na tradicionalan način, a ne iz raznih smjesa i koncentrata.

Tamno brašno, a posebno brašno od cjelovitog zrna, bogato je vlaknima, mineralima i vitaminima. Upravo zato je neophodno konzumirati pekarske proizvode od takvog tipa brašna.

Pekom misli na Vas i Vaše zdravlje širokom paletom proizvoda od tamnog i integralnog brašna, obogaćenih sjemenkama lana, suncokreta, sezama.

Sigurni smo da ćete iz naše raznolike palete proizvoda pronaći nešto za sebe.

Slika1_pekom

Izaberite svoj omiljeni kruh ili pecivo i započnite dan uz zdravi izvor energije iz Pekoma!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.